woensdag 17 februari 2016

Wat is beter arbeider of bediende

Bediende : In principe wordt het salaris per maand betaald en een enkele keer. Om jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt, dokterde de . Echte uniformiteit tussen arbeiders en bedienden ? Het bediendestatuut is op drie vlakken gunstiger dan dat van arbeiders : langere opzeggingstermijnen. Wat zijn de grootste verschillen tussen beide statuten ? Weet iemand hoe ik het.


Als je hetzelfde brutoloon per maand hebt als arbeider of bediende , kan je beter voor bediende kiezen : daar is bij ontslag een veel grotere opzegtermijn nodig. Ford arbeiders rijk geworden posts apr. Het juiste statuut bepalen, is echter niet evident.


Maar wat zouden daar dan de voordelen van zijn? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik er beter van af ben anders heeft het . Loonkost: arbeider versus bediende Jan, een arbeider van jaar, werkt al jaar voor het bouwbedrijf Under Construction. Hier vindt u enige uitleg over wat een werknemer is, en wat het verschil is tussen een bediende en een arbeider. Onderscheid tussen arbeiders en bedienden De wetgeving over de arbeidsovereenkomsten maakt een onderscheid volgens de aard van de arbeid: De . We zetten de verschillen tussen arbeiders en bedienden op een rij.


Wat is beter arbeider of bediende

Arbeiders moeten dus beter beschermd worden. Statuut arbeiders - bedienden. Elk paritair comité moet zelf bepalen wat de beste manier is om die harmonisatie te voltooien. Die oefening mag alvast de goede . Hallo In België heb je hoofdarbeiders ( bedienden ) en handarbeiders ( arbeiders ). Tot op heden waren er dan ook echt twee soorten contracten.


Hoeveel bedraagt de totale jaarloonkost voor je arbeiders en bedienden ? Hoe stel je een aantrekkelijk loonpakket samen? Wat met bijdragen, verminderingen,. Meer dan een eeuw lang maakte het Belgische arbeidsrecht een onderscheid tussen arbeiders en bedienden. Wettelijk groeiden deze statuten uit elkaar, terwijl . De vraag of een werknemer als bediende of arbeider beschouwd.


Er bestaan nog steeds heel wat verschillen tussen arbeiders en bedienden. Het “ eenheidsstatuut” heeft voor toenadering gezorgd tussen beide statuten, doch . Wat het ABVV hierover verneemt, ziet er niet goed uit. U kunt niet zelf bepalen wie onder het arbeiders - of het bediendestatuut valt. Op bedrijfsniveau beweegt hier en daar wel wat. Zo telt de Amerikaanse sportfabrikant Nike alleen bedienden in zijn personeel in het logistieke . Dat deze stelling op drijfzand berust, zal blijken uit wat volgt.


Of je nu bediende , arbeider , werkzoeken student of gepensioneerd bent, je kan maar beter goed op de hoogte zijn van je rechten en plichten. What was your BIGGEST SURPRISE. Het onderscheid tussen arbeiders en bedienden is er gekomen in volle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts