donderdag 28 april 2016

Voorlopige bijdragen zelfstandige hoofdberoep

Voorlopige bijdragen zelfstandige hoofdberoep

Als startende zelfstandige in hoofdberoep betaal je dus een voorlopige sociale bijdrage van 73euro per kwartaal. Gedurende de eerste drie jaar van je . Spring naar Bijberoep : het buitenbeentje - Start u als zelfstandige in bijberoep , dan betaalt u voorlopige bijdragen , zolang uw inkomen niet officieel . Gepensioneerden Hoeveel sociale bijdragen betaal ik? De eerste jaar na je start betaal je voorlopige sociale bijdragen.

Je bent gestart als zelfstandige in hoofdberoep , eventueel na een periode als zelfstandige. In hoofdberoep geniet je van alle sociale rechten die voor zelfstandigen zijn ontwikkeld. Enige voorwaarde: betaal correct je kwartaalbijdrage en bel voor de.


Je werkt als zelfstandige in hoofdberoep. Drie jaar terug verdiende je 35. Xerius dit jaar je voorlopige bijdragen. De voorlopige bijdragen zijn veel lager in geval van een bijberoep.

De tarieven komen overeen met die van zelfstandigen in hoofdberoep : 2 van je. Iedere zelfstandige betaalt een sociale bijdrage. Als zelfstandige betaal je in hoofdberoep 2 van je belastbaar. Daarom betaal je een voorlopige bijdrage , die wordt berekend op je inkomen van drie jaar geleden.


De overige tarieven zijn dezelfde als voor zelfstandigen in hoofdberoep. Hoe worden de sociale bijdragen berekend voor een zelfstandige in. Als starter in bijberoep betaal je een voorlopige bijdrage van 2 op . De regeling rond sociale bijdragen voor zelfstandigen in bijberoep is behoorlijk.


Bij startende zelfstandigen worden de voorlopige bijdragen berekend op. In tegenstelling tot zelfstandigen in hoofdberoep , bestaat er voor de . Elke zelfstandige is verplicht om elk kwartaal sociale bijdragen te betalen. Dus ook een zelfstandige in bijberoep die deze sociale bijdragen ophoest, heeft . Sociale bijdragen beginnende zelfstandige , gehuwde, student of in bijberoep.


Voorlopige bijdragen en de regularisatie. Ben je daarentegen al minstens volle jaren actief als zelfstandige ?

Als u beginnende zelfstandige bent, . Dan blijft je voorlopige bijdrage , ondanks je overstap naar hoofdberoep , doorlopend . Voor een zelfstandige in hoofdberoep betekent dit concreet:. Als de voorlopige bijdrage te hoog is, kan de zelfstandige een vermindering. Voorbeeld: hoofdberoep : geraamde inkomsten minder dan 12.


Als je een wettelijke of verminderde voorlopige bijdrage betaalt die. Je kunt vrijstelling vragen voor de voorlopige bijdragen of voor het. Voor bijdragen voor een activiteit in bijberoep of voor verminderde bijdragen als. Elk kwartaal krijgt een zelfstandige een vervaldagbericht voor betaling van sociale.


Eigenlijk gaat het altijd over een voorlopige bijdrage die herberekend zal . Startende zelfstandigen in hoofdberoep kunnen genieten van een. De berekening van de voorlopige bijdragen gebeurt in eerste instantie op . Voor bijberoep , gelijkstelling bijberoep , gepensioneerden: vb. Zelfstandige A heeft wettelijke voorlopige bijdragen betaald.


Op grond van de sociale bijdragen heeft de zelfstandige ( hoofdberoep ) recht op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts