woensdag 19 juli 2017

Btw op kunstwerken aftrekbaar

De fiscus is immers niet in alle gevallen een even grote kunstliefhebber als u,. Niettemin is de btw voor de vennootschap in deze context nooit aftrekbaar. Als iets volgens de regels van de belastingdienst een kunstwerk is, dan mag je het lage tarief van BTW rekenen over je verkoopopbrengst van je kunstwerk.


Geldt dat ook voor antiek meubilair of kunstwerken voor bv. Ook de BTW die u erop betaald heeft, is niet aftrekbaar.

BTW en derhalve enkel als leidraad kan worden gebruikt. Personenwagens: max aftrekbaar. Kunstvoorwerpen of bloemen bestemd voor . Hier vindt u een overzicht van de aftrekbare kosten, bedrijfslasten en btw voor zelfstandigen en ondernemingen. Verzekeringskosten, zie algemene regel, vrijgesteld van BTW. Aftrekbaarheid kosten van onthaal – receptie – representatie.


Volgens de fiscus stijgt kunst immers allen maar in waarde?

Btw op de aankoop van kunstwerken is bijgevolg niet aftrekbaar. De aanschaffingsprijs van die kunstwerken mag in één of meer malen worden. Een uitzondering vormen evenwel kunstwerken die onlosmakelijk met een gebouw. Schenken van niet-voedingsmiddelen vrij van btw.


Daarnaast zou ik borg niet op de factuur zetten omdat het geen dienst of levering is. Dus ook geen btw over rekenen. De beperking van de aftrek tot is derhalve van.


De aftrek van de BTW in verband met aankopen van kunst Goederen, zoals . Kunst en antiek kunnen een vermogen waard zijn. Kosten of afschrijving? Waarop moet u zeker letten?


Wat moet u bijhouden voor uw boekhouder? De btw op deze kosten is niet aftrekbaar ;. Wie hard werkt, ziet zijn . Overzicht aftrekbare bedrijfslasten en BTW. Deze belastingplichtigen kunnen wel “de niet aftrekbare BTW ” als kost inbrengen in.

Kunstwerken die in het gebouw geïntegreerd zijn, mogen afgeschreven . Kunst is fiscaal aftrekbaar ”, zegt Lohman. Je kunt als bedrijf aangeschafte kunst afschrijven tot procent van de aankoopwaarde. Is de verhuur van kunstgras immers een roerende verhuur ()? Hoeveel belasting zit er eigenlijk op kunstwerken ? Bekijk hier de BTW tarieven op kunstwerken.


Ontbrekend: aftrekbaar Kunst aan uw muren, ook niet fiscaal gekunsteld. Besluit u om kunstvoorwerpen als decoratie te huren voor in uw. De in rekening gebrachte btw mag u als voorbelasting in aftrek nemen. Indien de kunstenaar op zelfstandige basis van kunst zijn beroep maakt, is hij of zij.


Btw - aftrek kan als volgt worden samengevat: elke . De BTW op een kunstwerk is namelijk zakelijk aftrekbaar. In principe bedraagt de BTW op kunst procent. Voor sommige kunstwerken geldt echter een . Beperking aftrekbaarheid van BTW (art.WBTW).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts