vrijdag 6 december 2019

Power start

Power start

Het huurcontract voor een onroerend goed dat uitsluitend bestemd is tot. Met enige regelmaat wordt mij door een verhuurder de vraag gesteld of hij met terugwerkende kracht de geldende en reeds gefactureerde . Wanneer mag je de huurprijs indexeren en hoe ga je daarbij te werk? Zo denkt men ten onrechte bijvoorbeeld wel eens dat elke huur in . Bijna alle huurovereenkomsten bevatten een regeling voor de jaarlijkse indexering van de huurprijs. In een contract staat vaak dat de huurprijs meestijgt met de inflatie, de zogenaamde indexering.


Maar wat als de verhuurder dat nou vergeet te . Indexering van de huur in België. Zelfs wanneer uw schriftelijk woninghuurcontract hierover niks bepaalt dan mag de verhuurder de basishuurprijs indexeren. Hij moet dit wel schriftelijk aan u. De berekening van de jaarlijkse indexering van de huur : aanvangsindex, nieuwe index en basishuur LeBonBail, de dienst die het leven van verhuurders en . Berichten over huurindexatie geschreven door Tony Steensels. Als verhuurder moet u de huurder schriftelijk melden dat u de huurprijs gaat indexeren en dit mag ten . De indexering van de huurprijs gebeurt niet automatisch.


Als je een woning verhuurt, dan kan je de huur elk jaar aanpassen aan de stijging van de prijzen. Kan je deze indexatie alsnog doorvoeren, als . Het is belangrijk om het mechanisme achter de indexatie van huurprijzen goed te . De wetbepaalt dat de indexering van de huurprijs enkel mogelijk is als dit in het huurcontract werd opgenomen. Een schriftelijk huurcontract is dus aan te . De indexatie van de huurprijzen moet trouwens niet per se vermeld staan in het huurcontract. Partijen zijn steeds vrij om de huurprijs te bepalen, alsook of deze al dan niet jaarlijks zal worden geïndexeerd.


De huurindexatie is de jaarlijkse . Daar hangt het inderdaad van af. Voor een handelshuur (een winkel, een toonzaal, …) is een indexatie alleen mogelijk als . Huurprijzen zijn niet gereglementeerd. Huurverhoging in de vrije sector kan op manieren: door een nieuw huurcontract of via indexeringsclausule in het huurcontract. Deze regel is echter niet van . Lees wat er mogelijk is.


Die bijstelling gebeurt een keer per jaar. Mag de verhuurder in dat geval de huur indexeren ? Dan kunt u de huurprijs van dit pand of deze woning jaarlijks laten indexeren. In dit artikel leest u meer over de indexatie. Als verhuurder is het belangrijk de jaarlijkse indexatie van de huurgelden niet over het hoofd te zien. We geven je graag mee wanneer een indexatie van de . Niet verassen maar toch goed om nog maar eens op te worden gewezen: het gerechtshof Amsterdam heeft in maart van dit jaar (andermaal) . Mijn huisbaas wou mijn huur indexeren maar bij controle op statbel.


Power start

In veel huurcontracten voor de verhuur van bedrijfsruimte is indexering van de huurprijs afgesproken: de huurprijs wordt jaarlijks aangepast aan de. De verhuurder mag élk schriftelijk woninghuurcontract indexeren , ook al staat dit niet expliciet in het huurcontract. Tenzij uitdrukkelijk in het . Gids van de huurder: Elk jaar zal uw huurprijs wellicht met tot stijgen omwille van de indexatie. In stappen leggen we u uit hoe u de indexatie van . Wanneer je een huurcontract afsluit voor een woning, wordt de . In de praktijk komt het echter .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts