vrijdag 19 mei 2017

Hoogachtend voorbeeldbrief

DVB heeft al meer dan jaar ervaring in het boomwerk. De gemeente legt in een bomenverordening vast welke bomen u zonder vergunning mag kappen. Als u een of meer bomen wilt kappen , verplanten of flink snoeien, hebt u soms een. In het stroomschema kunt u zien welke situatie voor u van toepassing is. Het kappen of rooien van bomen is niet zomaar toegestaan.


Hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig. Wilt u een boom kappen of drastisch snoeien en bent u eigenaar van die boom ? Check dan of u een omgevingsvergunning nodig heeft of dat u zonder vergunning mag kappen. Zij bepaalt ook binnen welke termijn u dit moet doen. Heeft er iemand enig idee hoe hoog de boete kan oplopen voor het rooien van bomen waar je geen vergunning voor hebt ? Het omhakken of rooien van bomen is niet zomaar toegestaan.


Kleine bomen of struiken kunt u wel zonder. Welke wetgeving van toepassing is voor het kappen van een boom in jouw tuin. Kijk eerst of deze voorkomt op onderstaande kaart.


Hoogachtend voorbeeldbrief

Als dit het geval is, heeft u een omgevingsvergunning. Hoe weet u welke bomen de gemeente gaat kappen ? De gemeente mag de boom dan kappen of fors snoeien zonder een vergunning aan te vragen. Sinds januari gelden in de hele gemeente nieuwe regels voor het kappen van bomen. Deze zijn vastgelegd in een nieuwe Algemene . Broedtijd: bomen kappen mag helemaal niet. Die ze dan weliswaar zelf moeten afgeven, maar deze vergunning wordt wel ter inzage.


Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Alle bomen die dunner zijn mag je dan kappen zonder vergunning. Vraag dan even na welke regels in jouw gemeente van toepassing zijn. Of je bomen in je eigen tuin mag omzagen, en aan welke voorwaarden. U mag een boom kappen zonder vergunning als u eigenaar bent van de boom en de.


Op welke gronden kan de gemeente een kapvergunning weigeren? Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig voor : 1° het vellen van hoogstammige bomen , op voorwaarde dat aan al de volgende . Als u een boom wilt kappen is het belangrijk om te weten wie eigenaar van de boom is. Moet huurder of verhuurder de rekening van de boomverzorger betalen? In Heerlen mag u bomen zonder vergunning kappen.


Voor bomen die op de bomenlijst staan hebt u een vergunning nodig: de omgevingsvergunning. Kijk of een melding of kapvergunning. Het is verboden zonder vergunning houtopstand (hakhout, houtwal of één of meer bomen ) te kappen.


Als u één of meerdere bomen (houtopstand of een bosje) wilt kappen , heeft u in. Voor welke bomen hebt u een omgevingsvergunning. Het uitvoeren van handelingen zonder vergunning. U heeft een vergunning nodig voor het kappen van een boom als de omtrek meer is dan cm. Welke bijlagen moeten er bij de aanvraag worden gevoegd ? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig hebt.


De regels daarvoor zijn verschillend in Groningen en de voormalige. Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. De gemeente wil belangrijke bomen en boomrijke straten en wijken zoveel mogelijk behouden. Daarom is soms een vergunning om te mogen kappen van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts