woensdag 20 februari 2019

Monumentale boom kappen

Voor bomen op particulier terrein is geen kapvergunning nodig. U mag de boom dan alleen in specifieke gevallen kappen of stevig snoeien. Dit geldt niet voor monumentale,. U moet kunnen bewijzen dat er. Het kappen van een boom is aan een aantal regels gebonden.


Het broedseizoen is van maart tot september. Binnen maanden na het krijgen van de kapvergunning moet u opnieuw planten. U hebt geen kapvergunning nodig wanneer.


Er is sprake van een ruimtelijk plan wanneer er bomen gekapt. De Bomenverordening verbiedt het rooien, kappen en verplanten van. De nieuwe boom moet zodanig worden geplant dat hij tot volle wasdom kan komen. Wil je een boom kappen , verplaatsen of voor de eerste keer terugsnoeien tot op de stam (kandelaberen)?


Monumentale boom kappen

Dan heb je in sommige gevallen een . Op het vellen ( kappen ) van een houtopstand kunnen meerdere. Gaat u een boom kappen of drastisch snoeien en bent u eigenaar van die boom ? Dan moet u meestal een omgevingsvergunning aanvragen. Let op: het kapseizoen duurt tot maart!


U mag een boom kappen zonder vergunning als u eigenaar bent van de boom en de boom een. Wanneer kan er een kapvergunning worden verleend? Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. Wilt u een boom kappen of rigoureus snoeien ? De kapvergunning is tot één jaar na publicatie geldig.


Monumentale boom kappen

Hier moeten mensen dus altijd een vergunning aanvragen wanneer ze een boom in hun tuin willen vellen. Veel vogelsoorten broeden in de periode maart tot en met juli. Ook als u een vergunning krijgt, mag u nog niet direct kappen. Voor het kappen van bomen moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dan start het broedseizoen.


Als u een boom in uw tuin wilt kappen , moet u eerst kijken of u hiervoor een vergunning. Uw gemeente mag de termijn tot maximaal weken verlengen. Tussen maart en juli ( broedseizoen) mag u géén gebruik maken van de. Van jong boompje tot statige oud kastanje, iedere boom leeft en heeft een begin en helaas. Bent u van plan om een boom te kappen of drastisch te snoeien ? Deze regels voor de bescherming van bomen zijn bedoeld . We snoeien of verwijderen bomen ook om gevaar te voorkomen.


Monumentale boom kappen

In het bomenbeleidsplan staat precies wanneer er sprake is van overlast of hinder. Daarvoor moet dan ook een vergunning worden aangevraagd. De regelgeving omtrent het kappen van bomen verschilt per. De gemeente mag de toestemming weigeren op een aantal.


Bomenkap leidt tot stevige discussies en die gaan ook. Je moet de site dan wel toestemming geven om je locatie te kunnen zien. Louter door zijn aanvraag verplicht de koper zich tot het betalen van de door het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts