maandag 9 oktober 2017

Eprivacy verordening status

Een definitieve ePV lijkt op dit moment echter nog . Een vraag die wij steeds vaker krijgen is of dit jaar dan eindelijk het jaar van de ePrivacy Verordening (ePV) gaat worden. Met dit voorstel introduceert de Europese Commissie strengere privacyregels voor elektronische communicatiediensten om het privéleven van . De e- privacyverordening (ePV), voluit Verordening van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de eerbiediging van het privéleven en de . In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste artikelen uit de e- Privacy Verordening. In het bijzonder zal aandacht worden . Dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) bestaat.


In de AVG was over verschillende onderwerpen al iets gezeg . De e-Privacy Verordening zal vooral op marketing een grote impact hebben. Er komt een nieuwe privacywet aan: de e-Privacy Verordening (ePV). En dat betekent mogelijk: alweer alles overhoop rondom die . Het was ooit de bedoeling op diezelfde dag de nieuwe ePrivacy Verordening ( ePV) in werking te laten treden. Dat is niet gelukt en gaat voor de . Na de AVG komt Europa binnenkort met een andere wet die belooft grote impact te hebben op dataverwerkingen: de ePrivacy Verordening.


Het belooft na de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een grote impact te hebben op . Wat is de ePrivacy Verordening (ePV)? De ePrivacy Verordening (ePV) is een nieuwe, op handen zijnde privacywet. De AVG staat nog vers op ons netvlies en kondigt nu de volgende . Maar de specifieke eisen voor de inzet van de marketingkanalen worden vastgelegd in de aanstaande ePrivacy Verordening. Daarnaast is er bij veel organisaties verwarring over de AVG en de ePrivacy Verordening. Is dat nu hetzelfde of staan ze los van elkaar?


Commissie (EC) om tegelijkertijd de ePrivacy Verordening (ePR) in te. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE. EG (richtlijn betreffende privacy en elektronische communicatie). De EPV zal na inwerkingtreding in de plaats komen van de e-privacy richtlijn en zal, omdat het een verordening betreft, rechtstreeks van . Wil je meer informatie over de status van de ePrivacy Verordening of gerelateerde onderwerpen? Neem dan contact op met Vincent Romviel . Naast de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de Europese Commissie ook bezig met de ePrivacy Verordening (EPV) die . Naast die felbesproken GDPR is er namelijk ook nog de ePrivacy - verordening.


Deze zal voornamelijk marketeers bekend in de oren klinken. De Europese Commissie heeft een voorstel gepubliceerd om de e-Privacy- richtlijn te vervangen door de e-privacy verordening. Net als de AVG dreigen de regels van de ePrivacy Verordening het MKB flink te raken. Het kabinet heeft hier vooralsnog geen oog voor.


Daarnaast zit er een andere Europese wet aan te komen, namelijk de ePrivacy Verordening , voorlopig nog slechts een voorstel. De aanstaande ePrivacy Verordening (ePV) raakt alle organisaties in de elektronische. Actualiteiten en status van de ePrivacy Verordening. Waar de AVG zich meer richt op het gebruik, verwerking en opslag van persoonsgegevens, richt de e-Privacy Verordening zich meer op de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts