vrijdag 13 oktober 2017

Statuten vzw nieuwe wetgeving

Statuten vzw nieuwe wetgeving

Tenzij de statuten anders bepalen, heeft ieder lid op de algemene vergadering . Onze vernieuwde statutenbouwer en modelstatuten zijn sedert . Een vzw kan een officieel e-mailadres opnemen in de statuten waarlangs . Kamer het ontwerp voor de nieuwe vennootschaps- en vzw - wet goed. Dat betekent dat als een bestaande vzw iets aan haar statuten wil .

Statuten vzw nieuwe wetgeving

Tegen wanneer moeten de statuten aangepast worden? WVV of de statuten van de vzw , zelfs wanneer er geen collegiaal . Daar kan je terecht voor begeleiding bij de statutenwijziging en ondersteuning in functie van deze nieuwe vzw - wet. Deze nieuwe wetgeving kan implicaties hebben op de statuten en de organisatie.


In de kranten hebt u al kunnen lezen dat de nieuwe wet gestemd werd op. Jouw bestaande vzw wil zich vandaag al de nieuwe wetgeving toepassen: je kan door een statutenwijziging neer te leggen nu al onder de . Deze tool is ook volledig conform de nieuwe vzw - wetgeving.

Stichtersvergadering organiseren en statuten goedkeuren. Organiseer een stichtingsvergadering . Het nieuw Belgisch verenigingsrecht is goedgekeurd. Hieronder alvast een aantal kernpunten van de nieuwe wet in een notendop:.


De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkhei meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk . Ben je dus van plan een vzw op te richten? Zorg dan dat de statuten rekening . Voor organisaties die al bestaan, . Maar door de nieuwe wetgeving mag een vzw alle (economische). Deze activiteiten moet ze duidelijk omschrijven in haar statuten.


Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw. De stichtende leden krijgen een grote vrijheid om de statuten van hun vzw op te stellen. De wet vereist dat de statuten ten minste in twee exemplaren worden opgemaakt. Wir-ver-warring over de nieuwe vzw - wetgeving. Bestuurders van een vzw kunnen onder de nieuwe wetgeving dus hoofdelijk.


Zij hebben dus allemaal statuten en een huishoudelijk reglement.

Oprichting van een nieuwe vzw , wijziging van statuten , wijziging van het bestuur, fusie van . Na neerlegging van de statuten kan de vzw de dienst Intellectuele Beroepen en . Verenigingen die hun statuten niet meteen laten aanpassen vanaf de . Zij moeten derhalve geenszins hun statuten aanpassen aan deze nieuwe verplichting, die o. Wat moeten we verplicht vermelden als we statuten opstellen? En hierna is er nog even de tijd om te zorgen dat ook de statuten aangepast zijn. Zodra een gemeenschappelijk project is gedefinieer moeten in eerste instantie de statuten van de vzw worden opgesteld.


De nieuwe vzw - wet ging op mei in voege. Zij vormen de grondbeginselen van . Hun statuten dienen dan ook direct op basis van de nieuwe wet te worden opgemaakt. De vzw heeft een nieuwe definitie. Dat belangeloos doel moet duidelijk in jouw statuten omschreven staan. STATUTEN TURNHOUTSE BOEKBINDERSGILDE VZW.


Het aanleren en ontplooien van vaardigheden in oude en nieuwe technieken van het handboekbinden. De oprichting van een vzw is wettelijk geregeld in de vzw - wet. Invoering van de nieuwe wetgeving.


Statuten vzw nieuwe wetgeving

Bestaande rechtspersonen kunnen echter door een statutenwijziging , waarbij de statuten in overeenstemming gebracht. Naast deze vennootschapsvormen blijven ook de vzw en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts