vrijdag 11 januari 2019

Paspoort of identiteitskaart

De keuze voor een paspoort of een identiteitskaart ( id -kaart) hangt af van uw wensen. Lees wat de verschillen tussen deze twee reisdocumenten zijn. Vragen en antwoorden over paspoort en identiteitskaart.


Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag?

Aanvragen, vernieuwen of spoedaanvraag. In Utrecht gaat het aanvragen en afhalen van een paspoort en identiteitskaart ( ID -kaart) alleen op afspraak. U maakt dus afspraken: afspraak voor het . Paspoort , ID -kaart en rijbewijs.


Identiteitskaart aanvragen of . Een paspoort of identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de balie. Kinderen moeten zelf meekomen bij het aanvragen en ophalen.

Dit geldt ook voor kinderen. U kunt hiervoor een afspraak maken. U vraagt een paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. Maak daarvoor een afspraak.


Na werkdagen kunt u uw paspoort of identiteitskaart. U heeft een paspoort of identiteitskaart nodig als u naar het buitenland gaat. Met een identiteitskaart kunt u naar verschillende landen in Europa reizen. Na vijf werkdagen ligt uw paspoort klaar bij de receptie van het gemeentehuis. Extra paspoort voor als u reist naar landen die in conflict zijn.


U gebruikt een paspoort of identiteitskaart om te laten zien wie u bent. U moet hiervoor een afspraak maken. Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een . Heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig?


Paspoort of identiteitskaart

Er bestaan verschillende reisdocumenten. Jazeker, je kan alle soorten ID -kaarten opslaan in de app door er een foto van te maken.

Bij een spoedaanvraag betaalt u € 4bovenop de kosten van een paspoort of identiteitskaart. U betaalt dit bij uw aanvraag. Vanaf jaar heeft iedereen binnen Nederland een geldig identiteitsbewijs nodig.


Met een paspoort of identiteitskaart laat u zien wie u bent en u kunt naar landen buiten Nederland reizen. Iedereen van jaar en ouder heeft in Nederland een . De kosten voor het aanvragen van een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart worden vergoed. Neem al uw (verlopen) reisdocumenten mee, zowel paspoort als identiteitskaart.


Paspoort of identiteitskaart

Ophalen op een andere locatie is niet mogelijk. Het aanvragen en ophalen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven.


In Nederland moet iedereen van jaar en ouder een . Nederlandse identiteitskaart is als reisdocument geldig binnen de EU-landen, de EER , Monaco, San Marino, Turkije en Zwitserland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts