zondag 20 november 2016

Tot wanneer mag je bomen kappen 2019

Het broedseizoen duurt van maart tot juli. Mag je in deze periode bepaalde bomen kappen volgens de Nederlandse wetgeving? Dit kan levensgevaarlijke taferelen tot gevolg hebben.


En zit er dan vaak maar één ding op: de boom kappen. In Vlaanderen duurt het broedseizoen van maart tot juli.

U voldoet aan alle verplichtingen die de gemeente of de provincie waar u de bomen wilt gaan kappen , aan het kappen stelt. Die regels kunnen per gemeente. Het kan tot wel weken duren voordat je bericht krijgt van de gemeente. En wanneer heb je helemaal geen kapvergunning meer nodig? Broedtijd: bomen kappen mag helemaal niet.


Maar volgens de wet loopt de broedtijd tot september en mag er in die periode geen boom gekapt worden. Maar mag je zomaar die vervelende boom kappen zonder vergunning? Tot het kappen van een boom behoort ook het grondig snoeien van de boom , zoals bijvoorbeeld het verwijderen van de kroon.

Tot Welke Datum Mag Je Bomen Kappen. HomeAlle onderwerpenBomen kappen Schijndel. U mag een boom kappen zonder vergunning als u eigenaar bent van de boom en de boom een.


Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. Wanneer kan er een kapvergunning worden verleend? Wilt u een boom kappen of rigoureus snoeien ? De kapvergunning is tot één jaar na publicatie geldig. Het kappen van bomen in eigen tuin: wat mag en wat niet.


Hier moeten mensen dus altijd een vergunning aanvragen wanneer ze een boom in hun tuin willen vellen. Veel vogelsoorten broeden in de periode maart tot en met juli. Ook als u een vergunning krijgt, mag u nog niet direct kappen.


Voor het kappen van bomen moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dan start het broedseizoen. Als u een boom in uw tuin wilt kappen , moet u eerst kijken of u hiervoor een vergunning. Uw gemeente mag de termijn tot maximaal weken verlengen.


Tussen maart en juli ( broedseizoen) mag u géén gebruik maken van de. Voor bomen op particulier terrein is geen kapvergunning nodig.

U mag de boom dan alleen in specifieke gevallen kappen of stevig snoeien. Dit geldt niet voor monumentale,. U moet kunnen bewijzen dat er. Binnen maanden na het krijgen van de kapvergunning moet u opnieuw planten.


U hebt geen kapvergunning nodig wanneer. Er is sprake van een ruimtelijk plan wanneer er bomen gekapt. De Bomenverordening verbiedt het rooien, kappen en verplanten van.


De nieuwe boom moet zodanig worden geplant dat hij tot volle wasdom kan komen. Wil je een boom kappen , verplaatsen of voor de eerste keer terugsnoeien tot op de stam (kandelaberen)? Dan heb je in sommige gevallen een . Op het vellen ( kappen ) van een houtopstand kunnen meerdere. Gaat u een boom kappen of drastisch snoeien en bent u eigenaar van die boom ? Dan moet u meestal een omgevingsvergunning aanvragen.


Let op: het kapseizoen duurt tot maart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts