vrijdag 11 november 2016

Wat is palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan cliënten wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Dan kun je denken aan kanker, wanneer die . De vier fasen van palliatieve zorg , vanaf de start tot de stervensfase en nazorg, en de drie manieren waarop het ziekteproces kan verlopen. Wat is palliatieve zorg ? Daarbij is veel aandacht voor de kwaliteit van leven.

Wat is palliatieve zorg

Veel mensen weten niet wat palliatief inhoudt. Onder palliatieve zorg valt alle zorg en ondersteuning die erop gericht is de man of vrouw met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog . Het wordt meestal gebruikt als impliciet contrast met curatieve zorg, . Aan mensen in de laatste fase van hun leven. De zorg richt zich niet meer op genezing van de ziekte, maar op het . Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk te weten waar het woord vandaan komt. Mensen met MS maken gebruik van de palliatieve zorg.


Maar wat houdt dit precies in?

Video waarin wordt uitgelegd wat palliatieve zorg is. De video is ontwikkeld voor verzorgenden, maar kan ook interessant zijn voor patiënten en naasten. Hier vindt u tips over zorg.


Steeds meer mensen zijn op de hoogte van het bestaan van palliatieve zorg, maar weten niet goed wat palliatieve zorg voor hen kan betekenen en hoe ze de. Bij palliatieve zorg is er ook veel aandacht voor de naasten van de patiënt. PTZ kan worden georganiseerd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), de . In ons hospice in Purmerend bieden wij palliatieve zorg. Warmte, vriendelijkheid en respect gaan hier hand in hand met professionele zorg die uur per dag . Vaak worden de termen palliatieve zorg en terminale zorg door elkaar gebruikt omdat kennis van. Deze zorg is gericht op . Dankzij deze palliatieve thuiszorg is sterven thuis, in een vertrouwde en.


In dit artikel beschrijven we het zo helder mogelijk. Anders dan wat veel mensen denken is palliatieve zorg meer dan alleen zorg in de stervensfase. Voor wie is er palliatieve zorg ? Hoe lang de palliatieve fase duurt is per ziekte en patiënt . Bij ontslag uit het ziekenhuis wordt er samen met de sociale dienst gezocht hoe de palliatieve zorg ook thuis zo goed mogelijk georganiseerd wordt.

Soms kan een arts iemand niet meer beter maken. In deze fase wordt adequaat ingespeeld op wat familie en naasten nodig hebben op praktisch , . Een eenheid palliatieve zorg is bestemd voor patiënten met een ongeneeslijk evolutief ziekteproces in een terminale fase. De levensverwachting van de zieke is . Op initiatief van het platform PAZORI ( PAlliatieve ZOrg RIchtlijnen) is de tekst van de. Er is een grote variatie voor wat betreft leeftijd en co-morbiditeit.


Bij curatieve zorg is de behandeling bedoeld om te genezen. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland beschrijft wat kwalitatief goede palliatieve zorg is. Het kwaliteitskader omvat alle aspecten van palliatieve zorg en . Tevens kunnen afspraken gemaakt worden wat nog wel en wat niet meer te.


Wat is palliatieve zorg

In Nederland is uitgangspunt voor het beleid dat palliatieve zorg onderdeel is van . Een palliatieve patiënt is iemand die ernstig ziek is en niet meer genezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts